Každej víkend ... ... 2016 - druhá čtvrtka



4.4.
Tento víkend jsme nehráli.

10.4.
Tento víkend jsme nehráli.

17.4.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Jeníkovicích. Domácí akce se nikdy nepřekonávaly v návštěvnosti, ale tentokrát to bylo hodně komorní a o to více domácí. Soubor hrál vesele, Míla poprvé letos bez chřipky, a se svou trochou do mlýna přispěl i bývalý zpěvák Míra. Bylo prostě veselo a bavil se celý sál. Skvělou akci jsme zakončili ve dvě a snad poprvé se stalo, že po závěrečném rozloučení nikdo neodešel a všichni se dojížděli ještě dlouho po skončení zábavy.

24.4.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

1.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Golčově Jeníkově. Po loňské první zkušenosti s čarodějnickým hraním pod Kunětickou horou, kde jsme vymrzli jako sviňa, jsme letos zkusili letní areál v Golčově Jeníkově. Podvečerní atmosféra byla dobře čarodějnická, areál plný atrakcí pro děti, až jsme museli přerušit stěhování aparatury, neb děti místo pohádky o zlé čarodějnici sledovali nosiče aparatury. Začínali jsme krátce po osmé, opět zejména pro děti, ale publikum se zvolna vyměnilo a odvážilo se i na parket. Teplota klesala stejně jako vloni na Kuňce, a tak jsme byli rádi, že oficiální konec byl o půlnoci. Před týdnem tu na parketě hrály Rybičky 48 a to snad padal i sníh a mrzlo. Tentokrát se okamžitě po skončení rozjela diskotéka v klubu Wagon a všichni se tam přesunuli, včetně kapely. Afterpárty bylo velice výživné, ale natahování hasičské hadice od WC na barový pult a házení plných skleniček se u pořadatelů nesetkalo s obdivem.

8.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Olešné. Olešná s Kódlem je vždy záruka toho nej, ale tentokrát se ještě trochu pochlapil. V šatně jsme měli vlastní výčep. Návštěva byla z počátku tristní, ale po hokeji se to začalo trousit a bylo to pěkné a hlavně velmi taneční. Soubor hrál v pohodě, jen u kláves nudle u nosu, zpěv tak na tři série a pak už jen teplý dech. Skvělou a velmi veselou tancovačku jsme zakončili kousek po druhé.

15.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Volšovech u Sušice. Do Volšov se těšíme vždy a i tentokrát to nemělo chybu. Souběžnými akcemi v Sušici, kde v byly pivní slavnosti a navíc ještě majáles, se pořadatelé nenechali rozhodit a pozvaná sestava příchozích byla velice dobrá. Soubor hrál v pohodě a atmosféru výrazně podpořil. Parket byl v akci od počátku a vydržel se stoupající tendencí až do konce. Trochu novinkou byl jiný zvukař a hlavně místní osvětlovač, který více nž kapelu cíleně osvětloval parket, takže to mělo lehce diskotékový nádech. Změna byla i po finále. Afterpárty po skončení zábavy se slibně rozjela, pak kdosi nalil DJovi do notebooku pivo, a bylo po diskotéce. Navíc se to popralo, a tak vedoucí všechny vyházela, zamkla hospodu a bylo po afterpárty. Alespoň se kapela poprvé ve Volšovech trochu vyspala na ranní balení a stěhování, při kterém nás trochu překvapila sněhová vánice. Patnáctého května.

22.5.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kameničkách. Obvykle se těšíme, že bude hnusně a pršet, neb to bývá v Kameničkách největší nával, ale tentokrát to fungovalo i po krásném letním dni a bylo plno. Soubor hrál v pohodě a vyzkoušel spolupráci s novým zvukařem. Bohužel jak nás pořadatelé varovali, že elektroinstalace není zcela ve formě, tak to byla to pravda. Napětí padalo takovým tempem, že nebylo z čeho brát a intenzita zvuku byla více rádiová než bigbítová. Vynikající akci jsme zakončili ve dvě, kdy už pověstná kameničková zima vyhnala většinu návštěvníků. Naštěstí nemrzlo.

29.5.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

5.6.
Tento víkend jsme nehráli.

12.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Svratouchu. Ve Svratouchu jsme hráli naposledy v roce 2011, tak nás příjezd do areálu poněkud překvapil. Místo krásného lesního areálu krásné vykácené údolí a kouzlo Svratouchu pryč. Pro srovnání jsem přiložil fotky z r 2011. Návštěva byla velice tenká, a i když oproti počátku trochu ztoustla, vypadalo to zpočátku na zrušení akce. Soubor hrál trochu zmrzle, neb rybník nad areálem fungoval stejně jako Krejcar v Kameničkách, ale do extrému to tak nešlo. I parket se skromně rozpohyboval, a tak zábava slušně běžela. Akci jsme zakončili deset minut po jedné, i když pořadatel měl nápad na odpískání o půlnoci.

19.6.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Starých Čívicích. Ve Starých Čívicích se celý den konaly hasičské závody a místní hasiči přidali ještě třešničku, taneční zábavu. Přímo na fotbalovém hřišti vytvořili příjemný areál, jemuž vévodil stánek piva Ferdinand z Benešova a klobásy z Globusu. O kousek vedle ve křoví byla krásná ukázka parketu, kde se zastavil čas. Trocha nostalgie z minulého století. Návštěva byla velmi pěkná, neb pěkné počasí přilákalo i ty, co se nečekali. Soubor hrál poněkud opožděně, neb v nejnevhodnější dobu před výkopem zastávkoval zvukařův mix, procesory se nějak nepotkaly a výsledkem bylo skoro hodinové zpoždění. To už i spojka dovezla náhradní mix, ale zvukař systém nakonec nějak rozpohyboval, akce se rozjela naplno a taneční drn byl vzápětí sešlapán. Skvělou akci jsme zakončili deset minut po druhé.

26.6.
V pátek jsme hráli Pardubicích v Hobé klubu. Byla to narychlo svolaná akce v pátek v poledne jako záskok za kapelu Alibi rock, které ráno zkolaboval zpěvák. Jednalo se o III. galavečer okresního fotbalu OFS Pardubice v pardubické Porter areně. Samotná akce opravdu probíhala na venkovní scéně Porter arény, ale hudební doplňkový program byl přesunut dovnitř do klubu jako důsledek stížností občanů z okolí arény po hlučné akci minulý týden. Hodinu jsme hráli pro zvukaře a servírky, hodinu pro deset lidí a hodinu pro dvacet. Zbytek zůstal venku u baru a u prasátka a do smradlavé nory je nic nelákalo. O to víc se na těch dvacet lidi těšil DJ, který svůj orchestrion spustil vteřinu po doznění posledního našeho tónu a zvýšil tím obrátky při našem balení. Vyjebávka sálu místo Open-Air a ne zrovna rovná diskuze s hlavním pořadatelem nás utvrdila v tom, že kdyby nás někdo požádal o vystupování v Hobé, byť formou záskoku, tak se mu na to vyserem. Náš zvukař Švejk už to udělal.

V sobotu jsme hráli v Medlově. Na hodech jsme hráli poprvé, a tak jsme byli zvědaví na nové kraje. Je to něco jako u nás pouť, ale program probíhá od rána, prezentují se všechny složky v obci a všichni táhnou za jeden provaz, aby vydařenou akcí trumfli jiné hody v okolí. Před námi dohrávala kapela Bugles, což byl Beatles revival. My jsme akci uzavírali od osmi do jedné. Za světla sice zel taneční drn prázdnotou a všichni spíše poslouchali, ale jak se sešeřilo a pivovar Litovel začal působit, louka se začala plnit. Pak došlo na první požadavky. Nejdříve: hrejte starší věci, ty nové neznáme. Zahráli jsme staré: zahrejte Kabáti, a bylo to venku. To se nezdařilo, a tak jsme vesele pokračovali ke zdárnému konci deset minut po jedné i s přídavkem Pec nám spadla. Po celý večer se střídalo povětří, smrad z prasečáku a blesky, ale pořádná bouřková polízanice nastala tak pět minut po našem odjezdu. Ve tři ráno jsme se na pumpě u Vysokého Mýta potkali se Stresorem, který jel z Blanska.

zpět