Každej víkend ... ... 2013 - třetí čtvrtka



7.7.
Tento víkend jsme nehráli.

14.7.
V pátek jsme hráli v Proseči. Předpověď občasných přeháněk vyšla hned při příjezdu do Proseče, ale byla opravdu jen lehká. Zato chládek tam byl čerstvý. Návštěva byla hodně zpožděná, ještě v devět zel areál prázdnotou, ale nakonec bylo hodně plno. Soubor hrál v pohodě a frontmen Pavel předvedl jeden ze svých nových triků. Nefalšovaný parakotoul na hlíně před jevištěm. Vypadal jak ježek po zimním spánku a loňské listí z něj padalo ještě půl hodiny. Mikrofon to naštěstí přežil. Parket se zpočátku plnil jen ostýchavě, ale finále už bylo plné. Skvělou zábavu jsme zakončili ve dvě, protože se hrálo přímo do města. Svělá byla i pro unaveného jedince, který si ustlal uprostřed silnice před areálem a měli jsme se mu co vyhnout.

V sobotu jsme hráli v Kočí. Den jak vymalovaný a večer taky. Areál v Kočí doznal vylepšení v podobě zámkodlažbového parketu. Návštěva byla průměrná a odpovídající. Soubor hrál trošku slavnostně, neb se loučil a odhlašoval z kapely osvětlovač Zbyněk. V kapele se ukáže jen příležitostně, neb se bude courat na kamionu Evropou. Frontměn Pavel tentokrát nic z comandos nevymyslel, i když si pro tuto příležitost připravil pravý peršan. Pěknou zábavu jsme zakončili ve dvě.

21.7.
V pátek jsme hráli v Barchově. Soukromá párty na statku měla parametry normální tancovačky. Mimo parametry byla hrací budka, kam jsme se málem nevešli, a naopak nadstandard byla dvě prasátka na motor. Ta spolu s několika sudy piva nastolila vynikající atmosféru, kterou jsme měli co ubrzdit ve čtvrt na tři.

V sobotu jsme hráli v Dědové. Pěkný cestovní podvečer pokazila porucha avie ani ne dva kilometry od základny, ale ucpaný palivový systém už umíme rozpohybovat do čtvrt hodiny, neb je to závada oblíbená. Přírodní amfiteátr v Dědové patří k top parketům a případě opravdického letního večera funguje spolehlivě. Návštěvníci se trousili vytrvale a bylo pěkně plno. Soubor hrál zpočátku k poslechu, zejména nově příchozím, ale taneční parket se rozpohyboval záhy i s celou světelnou technikou, neb prkna byla velice pružná. Vynikající akci jsme trochu protáhli do tento víkend stanovené čtvrt na tři.

28.7.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Strašově. Letní zábavy mají své kouzlo, ale jak jsou letní až moc, i to kouzlo už je nepříjemné. Už po rozbalení vypadala většina souboru jako ze sauny a podobně po celý večer. Návštěva nebyla z největších, ale patřila k těm více až hodně se bavícím. Soubor hrál jak čtyřprocentní menšina, poněkud přihřátě. Bouda byla skvěle vytopená, zpocené prsty nejezdily a spotřeba nápojů stoupla na dvojnásobek. Pěknou tropickou tancovačku jsme zakončili ve třičtvrtě na dvě,

zpět

4.8.
Tento víkend jsme nehráli.

11.8.
V pátek jsme hráli v Čachotíně. Soubor vyrazil na dvoudenní turné. Předpověď počasí byla, že bude pršet celý večer a noc. Za normálních okolností bychom ani nevyjížděli, ale plán se nedá jen tak rušit. Cestou jsme projeli jednu slušnou průtrž mračen, která nám sebrala poslední stěrač, a na parketě v Čachotíně po ní zbyl pěkný rybník. K tomu se přidala slušná londýnská mlha a turné mohlo začít. Návštěva byla vzhledem k dešti skromnější, ale vynikající, a vodě odolná. Soubor hrál v pohodě a zvýšenou konzumací podtrhoval význam akce. Kupodivu na výkonu konzumace nebyla až tak znát a kapelu rozhodila jen dvojice provokatérů, kdy se i kytarista Míla nechal strhnout k rychlé levačce. Vynikající akci jsme zakončili kousek po druhé a rozjančené obecenstvo si vynutilo dva přídavky. Vysypali jsme bez přípravy "Pec nám spadla" a "Skákal pes".

V sobotu jsme hráli v Pokřikově. Ráno v Čachotíně bylo jak vymalované a než jsme se před polednem pustili do balení, všechno uschlo. Na oběd jsme se přesunuli do motorestu Čertovina, tentokráte bez výtržnosti, a odpoledne na hřiště do Pokřikova. Šikovní pořadatelé měli již naraženo, a tak se ani dospávat nešlo. Návštěva v Pokřikově navzdory pěknému počasí, které se nám tam povedlo vůbec poprvé, byla slabší, neb v Hlinsku byla vyhlášená akce, které pěkné počasí pomohlo tuplem. Soubor hrál hodně vysmátě a nezřídkakdy to vypadalo na kolizi z důvodu záchvatu smíchu. O půl jedenácté začalo pršet a tak jsme urychleně plachtovali. Déšť byl asi hodinový a pak už se neopakoval. Trochu zmoklou zábavu jsme zakončili ve dvě a celkovou dvoudenní akci hodnotíme velice kladně.

Zábava v Rozhovicích byla zrušena pořadatelem kvůli potížím s příliš hlasitou hudbou v nočních hodinách. Napřesrok se pokusí tento problém eliminovat včas.

17.8.
V pátek jsme nehráli. Původně plánovanou zábavu v Rozhovicích pořadatel zrušil z důvodu stížnosti občanů na překročení hlukových limitů po 22 hodině. Při předchozí diskotéce ho tahle sranda stála 10 000 Kč.

V sobotu jsme hráli v Bítovanech. Tentokrát jsme byli dohrávkou koncertu Katapultu. Katapult měl vlastní jeviště, takže odpadlo zdlouhavé čekání na výměnu kapel. Hráli cca od třičtvrtě na devět bez přestávky kousek přes jedenáctou. Ačkoli je Říhovi 65 roků, na jevišti to nebylo znát a spolu s mladou partou předvedli pěknou podívanou pro 800 platících diváků. Naprostá většina publika byla v jeho letech plus mínus dvacet roků. My jsme začali kolem půl dvanácté, hráli jsme delší bloky, a skončili ve čtvrt na tři. 25.8.
V pátek jsme hráli v Kameničkách. Pozdní slunečné léto bylo již v Kameničkách poněkud chladné, ale na rekordních -1,5°C jako při pouťové jsme se nedostali. Zato návštěva byla podobná, i když poněkud ucouranější, bylo plno. Soubor hrál hodně vesele a dobrou náladu pokazil jen jeden ožrala junior, jenž se neustále dobýval na jeviště. Po třetím důrazném upozornění došlo i na kontaktní sport a frontmen Pavel se ztratil v mele na parketu. Po nezbytné pauze na vychladnutí jsme pokračovali v přerušené zábavě. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě, kdy noční chlad již notně vytřidil řady účastníků.

V sobotu jsme hráli v Heřmanově Městci. Loňský průjezd stánky se letos nekonal, neboť se podařilo zajisti klíče od závory v parku a příjezd byl v pohodě. Návštěvníci se trousili jako na pouti. Sem a zase tam a ve finále jich bylo moc. Soubor hrál slavnostně, neboť se po pěti letech rozloučil s technikem, osvětlovačem a hlavně fotografem Honzou Konečným. Náročné zaměstnání a čerstvá manželka dostaly jednoznačně přednost. Skvělou pouťovou jsme zakončili ve čtvrt na tři na pokyn pořadatele. Co překvapilo, že výčep na hřišti okamžitě nezavřel jako v minulých letech, ale fungoval ještě při našem odjezdu.

zpět

1.9.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Sezemicích. Po příjezdu do areálu jsme shlédli závěr dramatického utkání Sezemice-Řečany. Domácí vyhráli 1:0 a byla dobrá nálada. Dokonce zapoměli, co všechno je sudí, a že toho bylo hodně. Návštěva (zábavy, ne fotbalu) byla podobná té naší předchozí zde, ale byla mnohem tanečnější, což bylo především proto, že už byla tma od začátku zábavy. Soubor hrál vesele a náležitě si poslední letošní parket vychutnával. Kolem půl jedné začalo lehce pršet a postupně přidávalo. V jednu hodinu jsme zjistili, že už jsme měli skončit, neb městská policie je ostražitá, a tak jsme přidali tři věci a akci zakončili ve čtvrt na dvě. Balení v děšti bylo osvěžující.

8.9.
Tento víkend jsme nehráli.

15.9.
Tento víkend jsme nehráli.

22.9.
Tento víkend jsme nehráli. Soubor šel do sebe a dal se na zkoušení. Během podzimu vytáhneme cca čtyři zbrusu nové věci.

29.9.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Po měsíční odstávce jsme zahájili podzim v Rozsochatci, kam jsme vyrazili jako na odpolední výlet, neboť díky několika objížďkám jsme viděli velký kus světa. Sál v Rozsochatci, jediný nekuřácký, funguje spolehlivě a se začátkem už nebylo kam sednout. Soubor hrál trochu svátečně, neb má v řadách tři Václavy, a trochu vzpomínkově, neb čtyři týdny jsou čtyři týdny. Představili jsme oproti dvěma slibovaným hned tři nové věci s názvy: Město, Hledám a Vstávám. Syrové polotovary nebyly úplně nejhorší, ale již jejich repríza v závěru zafungovala mnohem lépe. Vynikající tancovačku jsme zakončili o půl třetí, leč jásavě uslavený soubor dorazil na základnu v šest ráno.

Z fotogalerie zbyla nefunkční bramboračka, a tak včerejší fotky jsou jinde než celý rok 2013 a dva předcházející. Ztráta a nefunkčnost serveru se opakuje již po několikáté, kdy zřizovatel bez udání důvodu a jakéhokoliv upozornění zruší adresy s odvoláním na zavirování. Vše podle možností obnovím.

zpět