Každej víkend ... ... 2013 - první čtvrtka



1.1.
V neděli jsme hráli v Jeřišně. Předsilvestrovská rozjížďka netrpěla nijak závratným návalem, neb ne každý se dokáže zrušit dva dny po sobě nadoraz, leč návševa byla slušná. Soubor hrál zpočátku k poslechu, než se publikum napilo na plachost, a pak už běžela zábava v plném proudu. O půlnoci jsme lahví šampaňského přivítali silvestr a někteří i pak podle toho vypadali. Pěknou předsivestrovskou jsme zakončili kousek po druhé a tím i rok 2012. Fotky budou, až je pošle Konfi. Vlastní jsme tentokrát nedělali, neb jeho přístroj je kvalitnější.

3.1.
Fotky z Jeřišna už jsou.

6.1.
Tento víkend jsme nehráli.

13.1.
Tento víkend jsme nehráli.

20.1.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Starých Čívicích. První akce roku 2013 se vydařila velmi. Veselí a příjemní pořadatelé, na sále teplo a návštěva podobná té minulé. Tak akorát. Soubor hrál trochu vzpomínkově a o napínavé a veselé chvilky s úpravami písní nebyla nouze. Parket byl plný téměř od počátku a pod neustálým náporem až do konce. Pěknou tancovačku jsme zakončili ve dvě. Poděkování pořadatelům patří i za poskytnutí oddílu nosičů při stěhování aparatury. To už dlouho neoamatujeme.

27.1.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

3.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech. Zima jak na houpačce přidělila Bylanům mírnější parametry, a tak jsme nemrzli ani nebruslili na sněhu. Návštěva byla na plesovou sezónu překvapivě pěkná a včasná. V devět už nebylo kam sednout. Soubor hrál trochu chřipkově. Kapelník Honza pojmul bacil a horečky, a jelikož omluvenkou v kapele je pouze cirkulárka a prsty v plastovém pytlíku, odehrál zábavu chřipce navzdory. V průběhu večera nebyla nouze o davové scény s pěstními výstupy, leč byly to jen místní epizody v délce maximálně jedné písničky. Skvělou tancovačku jsme zakončili ve dvě.

10.2.
Tento víkend jsme nehráli.

17.2.
Tento víkend jsme nehráli.

24.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli Jeníkovicích. Osmý pyžamový ples měl tentokráte horské kulisy, neb přívaly sněhu byly nevídané. Odrazilo se to i na skromnější účasti, neb ne každý je adrenalinový labužník jízdy ve sněhu, a tak chybělo mnoho tradičních účastníků. Průběh akce byl jako vždy na pyžamovém plese: Skvělá atmosféra, plný parket, bohatá tombola a příjemně unavení účastníci. Skvělou akci jsme zakončili ve dvě.

zpět

3.3.
V pátek jsme hráli v Golčově Jeníkově. Skvělý klub Vagon zahájil letošní rok minulý týden a pomalu se rozjíždí. Návštěva byla taková klubová, dlouze couravá, ale dobře se bavící. Soubor v pohodě a vychutnával neznámé zvukové kombinace předložené místním zvukařem. Některé skladby byly jako z čistírny. Parket se osmělil až po chvíli, ale zase se domů nespěchalo a návštěvníci vydrželi v hojném počtu až do závěrečné druhé hodiny.

V sobotu jsme nehráli.

10.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech. Po dvou nesériových akcích se kapela opět sešla kompletní a opět v Bylanech. Počasí silně nevlídné a deštivé příliš nelákalo, a tak návštěva byla poslabší. Soubor hrál místy nachlazeně a ač přilákal na parket první nedočkavce již vzápětí. Parket se řádně zaplnil až po hodině. Po půlnoci se začaly trousit první krojované party z plesů a bylo vidět, že jich bylo dost. Těch plesů. Pěknou zábavu jsme zakončili ve dvě.

17.3.
Tento víkend jsme nehráli.

24.3.
V pátek jsme nehráli. Soubor požíval tradiční akci Kapela na lyžích. Osmý ročník měl vynikající sněhové podmínky a tragickou účast. Bylo nás sedm a půl.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Jednoznačně nejlepší sál, kde hrajeme, opět nezklamal. Nekuřácké prostředí, lidí plno, ještě více než při naší poslední akci, a vynikající pořadatelé. Soubor hrál v pohodě a první nedočkavce přilákal vzápětí. Pak již šla zábava strhujícím tempem až do finále, které jsme natáhli deset minut za druhou. Ale balení bylo ukrutně dlouhé, že jsme dorazili domů za světla jako z letních parketů. Jenom těch -12°C letních nebylo.

zpět