Každej víkend ... ... 2018 - čtvrtá čtvrtka



7.10.
Tento víkend jsme nehráli.

9.10.
Akce 20.10. Dolní Bezděkov zrušena pořadatelem bez náhrady.

14.10.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Břehách. Po roce jsme se opět objevili v naší pravidelné zastávce, příjemné hospůdce ve Břehách. Tentokrát jsme nabídli prostor kapele Buď fit, která je složena z žáků Lidové školy umění v Přelouči. S panem učitelem jsme v této škole před padesáti lety začínali na harmoniku, neboli akordeon. Kapela byla velmi početná a velmi překvapila provedením asi osmi kusů. Na současné tancovačkové scéně by se rozhodně neztratila. Na parket sice nikoho nepřilákala, ale s každým kusem byla odměněna silným potleskem nejen doprovázejících rodičů, ale i prvních návštěvníků, kteří ze zvědavosti přišli včas. Návštěva tentokrát nebyla nijak ohromující, mnoho stálých břežských účastníků tentokrát chybělo, ale zábava se rozjela hned od začátku, pro některé silným náporem. A pro některé silným náporem také končila, protože návštevníci nezvykle předčasně odpadali. Do závěrečné čtvrt na dvě vydrželo jen silné jádro.

21.10.
Tento víkend jsme nehráli.

28.10.
Tento víkend jsme nehráli.

31.10.
Komunální volby mají další oběť. Sál v Úhřeticích za přispění nového starosty podražil na trojnásobek, o dalších podmínkách ani nemluvě, a tak se hledá náhrada. Termín 27.12. bude, ale už to nebude mít to kouzlo, na které se hodně lidí těšilo, kapelu nevyjímaje.

zpět

4.11.
Tento víkend jsme nehráli.

11.11.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kostěnicích. Po roce na stejném místě a opět vše na jedničku. Prostředí, pořadatelé, skvěle se bavící návštěvníci a veselá kapela. Jedinou kaňkou na kráse byla seniorská sestava ve výčepu. Hbitost nebyla jejich předností. Vynikající akci jsme zakončili ve dvě.

18.11.
Tento víkend jsme nehráli.

20.11.
Termíny jsou vyřešeny. Nově přistupují 25.12. Jeníkovice (PA) a místo původně plánovaných Úhřetic bude 27.12. Dolní Bezděkov (CR), což je o 3 km vedle.

25.11.
V pátek jsme hráli v Opočínku. Kateřinská zábava navázala na jarní narozeninovou párty ve stejném stylu, obsazení a náladě. Příjemné vylepšení od pořadatelů bylo prostorné jeviště, které zde minule nebylo. Soubor hrál v pohodě a s druhým kusem vytáhl na parket první dusající. Do repertoáru se vratily dvě staronové věci: Seš blbej a Vlastní svět. Skvělou oslavu Kateřin jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme nehráli.

zpět

2.12.
Tento víkend jsme nehráli.

9.12.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Heřmanově Městci. Sokolovna v Heřmanově Městci je v kulturním boomu, akce střídá akci, a to jak okresního přeboru, tak vyšší ligy. Námětů na spolupráci již jsme měli několik, ale vždy to neklaplo termínově. Až tentokrát se akce vydařila. Mikuláš na jevišti, mikuláš pod jevištěm, lidí plný sál a na výčepu pouze dvanáctka, takže to byl pěkný fičák. Trochu jsme se trápili s akustikou, ale to je taková bolest této sokolovny, kterou si pamatujeme ještě z oslavy 30 let kapely. Veselou mikulášskou jsme zakončili ve dvě.

16.12.
Tento víkend jsme nehráli.

Personální oddělení kapely Mogul shání kytaristu. Druhého. Jirka nekončí. Sháníme již od doby, kdy skončil Míla, ale stejně jako soustružníků a IT techniků je i kytaristů nedostatek. Pokud o někom víte, kdo by měl odvahu dát se do tohoto spolku, neváhejte a o informaci se podělte. Budeme Vám velmi zauzlováni.

23.12.
Tento víkend jsme nehráli.

28.12.
V úterý jsme hráli v Jeníkovicích. Štěpánská zábava se nad očekávání vydařila. Lidí nečekaně velmi, a také velmi brzo. Většina plnila zasedací pořádek již v osm hodin, aby se včas ztratila plachost, z čehož se generovala výborná atmosféra. Soubor hrál vesele a parket se zaplnil hned od začátku. Kapela dostala i vánoční dárek, aby nebyla pozadu za publikem. Skvělou štěpánskou jsme zakončili kousek před druhou, kdy již zpívající hudebníci byli spíše nemluvňata, a na vykurýrováni do příští akce bylo času sakra málo.

Ve čtvrtek jsme hráli v Dolním Bezděkově. V této obci jsme již jednou hráli, na jaře 1998, ale i když jsme to zažili čtyři ze současné sestavy, nikomu se to nevybavilo. Sál v Dolním Bezděkově není nikterak ohromující, ale spíše takový domácí, a také nově zrekonstruovaný. Bohužel jeviště pro kapelu počítá tak se čtyřma trumpetama, a i když jsme do trumpet neměli daleko, museli jsme jeviště rozšířit, jako se nám již nemálo sálech stalo. Klávesy šly na bidýlko. Návštěva byla pěkná a velmi se bavící i přes druhý handicap sálu: hraje se na šířku, takže někteří kabelu viděli jen z boku a zvukové amplióny je zasahovaly pouze nepřímo. Soubor hrál v pohodě a hned v úvodu obržel k 33 výročí dortovou sestavu s piktogramy obsazení postů. Trošku nás pozlobil zvuk, kterému se hra našíř nelíbila, ale hbitý zvukař Páťa neduhy vychytal po pár kusech. Vynikající závěrečnou akci roku 2018 jsme zakončili kousek po druhé. Těšíme se na Vás i v roce následujícím a zde máte první ochutnávku na léto. Něco nové, něco staronové, a něco stálé: Kočí - Kozojedy - Cihelka - Miřetice - Koldín - Sedletín - Hrochův Týnec - Kameničky - Habry ...

zpět