Každej víkend ... ... 2017 - čtvrtá čtvrtka



1.10.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Hradci u Kadaně. Podzimní vlastivědný poznávací výlet nás obohatil o spoustu zážitků: rozestavěná dálniční síť, největší hustota elektráren v podkrušnohoří, obří rypadla ve velkolomech, přehrada Nechranice, řeka Ohře a megaelektrorozvodna v Hradci u Kadaně. V kempu tamtéž se pořádal první ročník rozloučení se sezónou. Začátek akce byl v 16:00, který obstarala plzeňská kapela Agnes, střední část my, a závěr olomoucká kapela Pryor. Každá kapela měla cca 3 hodiny hraní a končilo se ve dvě v noci. Navštěvníci se generovali zejména z obyvatel kempu a přilehlých chat. Počet a skladba se měnila s hodinou od kojenců a dětí až po důchodce a zábava končila mejdanem v místním kiosku, kde se sešli pozůstalí včetně dvou posledních kapel, kteréžto zde chatovaly na chatě. Nedělní probuzení bylo v dešti a po snídani v kiosku tomtéž jsme vyrazili k domovu opakovaje si vlastivědné cíle. Slunko vykouklo na dálnici u Netatovic a doprovázelo nás až domů. Veselá taškařice.

8.10.
Tento víkend jsme nehráli.

15.10.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v České Bělé. Sál v České Bělé se rekonstruuje za pochodu již delší dobu a tentokrát překvapil glazurovanými parketami, které působily jako roztáté kluziště. Kromě toho se od naší minulé akce v srpnu povlékla suknem větší část jeviště, ale ještě kousek chyběl. Návštěva byla ucouraná, ale ve finále o trochu vyšší než o pouti. Bylo ovšem patrné, že kuřácká prohibice má nezanedbatelný vliv. Dříve se nesmělo kouřit jen na sále a v předsálí a přilehlých prostorech se člověk kouřem prosekával, dnes už musí všichni ven. Pěknou akci jsme zakončili kousek po druhé společnou fotkou s vynikajícím pořadatelem Kódlem.

22.10.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Břehách. Naše podzimní zastávka v tomto útulném sálku byla premiérově nekuřácká. Kupodivu to nebylo na účasti znát, plus mínus podobná jako obvykle. Ale na čistotě prostředí to bylo znát velmi, jen občas (velmi často) se vyprázdnil sál jak všichni osvěžovali plíce před hospodou. Soubor hrál v pohodě a poklid narušila pouze prasklá blána na malém bubnu ve druhé sérii. Náhradní nebyla a tak to bubeník Venda došimral pomocí lepicí pásky. Za zmínku stojí ještě nové tričko kytaristy Jirky s motivem Mr.Propper, ale s textem Mr.Dalbych. Veselou zábavu jsme zakončili ve dvě.

29.10.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

5.11.
Tento víkend jsme nehráli.

12.11.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Kostěnicích. Sál v Kostěnicích se dal do gala. Ačkoliv již při naší jarní akci byl nekuřácký, totální zákaz kouření na akcích vygeneroval nové parkety, nové stoly a polstrované židle jako na zámku. Návštěva byla obdobná jako při předchozí akci a velmi časná, neb volných stolů nebylo nazbyt. Soubor hrál vesele a přilákal první tanečníky v zápětí. Vynikající zábavu jsme zakončili ve dvě, k velké nevoli zúčastněných, kteří reklamovali hodinu třetí na jakýchsi pozvánkách. My jsme je bohužel nedostali.

19.11.
Tento víkend jsme nehráli.

26.11.
V pátek jsme hráli v Jeníkovicích. Sál i hospoda v Jeníkovicích prošly tak náročnou rekonstrukcí, že bylo do poslední chvíle napínavé, zda se to do termínu naší akce stihne. Rekonstrukce probíhala od posledního jarního plesu (proto jsme zde na jaře nehráli) a postihla novou elektriku, pódium, parkety, snížený podhled v hospodě, dvoje nové vchodové dveře a nový venkovní nátěr. Změnu postřehl úplně každý, neb lakované parkety tak smrděly, že si leckdo posteskl - zlatý kouření. Návštěva byla jako obvykle, tak akorát. Jak říká klasik z jiné hospody - je jedno kdo tu hraje, vždycky přijde 67 lidí. Soubor hrál první sérii na plachost a od druhé se zábava rozjela ve správném tempu, jen někteří přepálili začátek, od půlnoci pospávali nebo zahájili taktický ústup. Pěknou tancovačku jsme zakončili ve dvě.

V sobotu jsme nehráli.

zpět

3.12.
Tento víkend jsme nehráli.

10.12.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Cesta do Rozsochatce byla velice opatrná, neb probíhala za nezvykle vydaného sněžení po bílých silnicích. Tento klimatický zádrhel trochu poznamenal účast, neb příchozí se trousili opravdu dlouho. Soubor hrál opozdilcům na uvítanou a zábava se rozjela vzápětí. Pěknou tancovačku jsme zakončili kousek po druhé.

17.12.
Tento víkend jsme nehráli.

17.12.
Ve středu 27.12. se v Bylanech při lehkém připomenutí 32 let kapely rozloučíme se dvěma členy našeho souboru: bubeníkem Vendou a kytaristou Mílou. Už jim to stačilo, vypsali rozvázačku, a jdou dál. Náhradníci jsou v konkurzu a budou vrženi pod světla ramp na 11. Pyžamovém plese v únoru.

28.12.
V pondělí jsme hráli v Rychnově nad Kněžnou. Klub Dancepivovar je převážně diskotéková záležitost, ale asi tak čtyřikrát do roka pořadatelé zaloví v sektoru živé muziky a na štěpánskou vylovili Mogul. Návštěva byla taková klubová a ještě více fanouškovská. Žádná tlačenice a všichni na tanečním parketu o začátku až do konce. Pěknou tancovačku jsme zakončili těsně po druhé.

Ve středu jsme hráli v Bylanech. Do Bylan, kde jsme bývali na jídelním lístku jako denní hotovka, jsme se vrátili po několikaleté pauze způsobené drobným nedorozumněním. Návrat to byl vcelku slušný, neb bylo velmi plno, návštěvníci ze všech koutů našeho bigbítového záběru, ale i nemálo nových tváří. Soubor hrál trochu slavnostně, neb jednak se jednalo o třicátédruhé výročí kapely, a jednak se odehrálo slavnostní vyřazení dvou členů kapely, bubeníka Vendy a kytaristy Míly. Oba dostali upomínkový dárek na léta strávená pod vlajkou Mogulu. Všichni byli naměkko, jenom Jirka natvrdo. Vynikající akci jsme zakončili ve dvě, leč oslavenci se svého posledního prstýnku nedočkali.

zpět