Každej víkend ... ... 2016 - první čtvrtka



3.1.
Tento víkend jsme nehráli.

10.1.
Tento víkend jsme nehráli.

17.1.
Tento víkend jsme nehráli.

24.1.
Tento víkend jsme nehráli.

31.1.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

7.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Rychnově nad Kněžnou. První letošní akce nás zavedla po pěti ledech na rychnovsko a přímo do Rychnova. Návrat to byl dramatický, neb pár kilometrů před cílem nás atakoval protijedoucí automobil. Díky duchapřítonosti řídícího kapelníka, který našeho citrouše natlačil téměř do příkopu, nám soupeř pouze očesal pravý bok od plastových krytů, o které píchnul kolo. Po kontrole situace jsme si vyměnili valentýnky a pokračovali do Rychnova. Dance club pivovar je dost dobře povedený klub připravený na jakýkoliv druh produkce a jede každý víkend pátek-sobota v diskotékách, které proloží dvakrát měsíčně živou kapelou, nejlépe dvěma najednou. S námi hrála kapela Neeasi z Vysokého Mýta, která zahájila večer chvilku po deváté a svůj set zakončila opět chvilku po desáté. Po cca hodinové přestavbě, neb jeviště je zde velice útlé s velmi příkrými schody, jsme dohrávali my. Akce to byla veselá, neb šest týdnů od poslední akce je na zapomínání dostatečná doba. Některá místa se opravdu nevybavila. Velmi vydařenou akci jsme zakončili deset minut po druhé.

14.2.
V pátek jsme hráli v Jeníkovicích. Recesistická akce s názvem Pyžamový ples, v pořadí již jedenáctá, se vydařila a bylo veselo. I když se sešlo nemálo omluvenek z důvodu chřipkové vlny, pyžam bylo mnoholi, neb zase přišli neočekávaní, kteří několik ročníků vynechali. Soubor hrál v pyžamovém obsazení, tady se dvěma saxofony a na bicí vypomohl externista Pepa, který si námi podobnou akci střihl vloni v Hobé klubu v Pardubicích. Premirově jsme zkoušeli nový mix pro hraní v komorních sálech bez zvukaře. Byla to trochu honička, ale místo velkého mixu teď stačí pětipalcový telefon. Půlnoční tombola rozdala hodnotné ceny a nejlepší maska, kamarád Michal, dostal dort s logem Mogulu, který kolektivně sežrala všechna pyžama. Veselou taškařici jsme zakončili ve dvě, ale nejlepší maska hrála na čelo už poslední dvě série.

V sobotu jsme nehráli.

21.2.
Tento víkend jsme nehráli.

28.2.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

6.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli ve Břehách. Hospoda Na křižovatce ve Břehách je i nadále nakloněna živé muzice a tak jsme zapustili třetí zářez. Prostředí útulné, velmi příjemné pořadatelky, a nové tváře příchozích. Soubor hrál opět po delší pauze, neb první měsíce jsou proloženy mnohými lyžařskými volny, a tak o veselé chvíle nebyla nouze. Začátek byl velmi poslechový, neb nově příchozí nejprve pili zdatně na plachost, kterou ztratili až kolem půlnoci. Pěknou zábavu jsme zakončili kousek po půl druhé, neb kytarista jel na chřipkové periodě. Letos tři zábavy, tři chřipky.

13.3.
Tento víkend jsme nehráli.

20.3.
Tento víkend jsme nehráli. Soubor vyrazil do Krkonoš na akci Kapela na lyžích, v pořadí jedenáctou. Účast byla skromná, neb současná sestava je spíše nelyžující, a plánovaná výjezdní zkouška se letos nekonala. Počasí dobré, sněhu dostatek a zábava vynikající.

28.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Rozsochatec je záruka vynikajícího prostředí a vynikajících pořadatelů. Obojí opět fungovalo dokonale, a i když návštěva nebyla úplně top, neb se podělila o několik okolních akcí, nikomu to nevadilo a ožrali se všichni jako vždycky. Soubor hrál zprvu poslechově, sál se pomalu plnil, a když všichni popili na odstranění ostychu, naplnil se i parket. O půlnoci soubor dal do placu koledu, košík plný audiokazet. Ač se zdá, že přehrávače nejsou už ani v traktorech, po kazetách se jen zaprášilo. Vynikající tancovačku jsme zakončili ve dvě, ale na základnu jsem dojel až v šest.

V neděli jsme hráli v Lázních Bohdaneč. Pomlázková zábava v klubu Zababa měla formát tří kapel. Akci otevřela kapela VPR, která naladila příjemnou punkovou atmosféru. Vystřídala ji místní formace Levák Bob. Byla to dvacetiminutová porce typu Sepultura. Frontmen skvěle chrčel a vždy v mezipauzách vysvělil, o čem chrčí, např. předělávka od Kabátů, atd.. Sehrané to bylo výborně, skoro to až připomínalo klasiku. Přibližně od půl jedenácté jsme spustili dohrávku my. Na pomlázkovou se sešlo nemálo pamětníků ze všech koutů. Po půlnoci frontmen Pavel vyzval k velikonočnímu šukání, ale vypadalo to, že jediné tři pomlázky měla kapela. Nějak se nám ty tradice vytrácejí, protože Mark Zuckerberg na svém plátku nemá velikonoční lajkovačku s návodem. Pěknou trojakci jsme zakončili ve dvě, když kapela po jásavém sobotním Rozdsochatci notně umdlévala a návštěvníci až na pár "ještě jednu" umdleli taky.

zpět