Každej víkend ... ... 2015 - první čtvrtka



4.1.
Tento víkend jsme nehráli.

11.1.
Tento víkend jsme nehráli. Soubor se dal na zkoušení a kromě nových a téměř nových věcí, které budou na CD10, trochu provětrá současný repertoár. Některé věci se zaparkují a jiné opět vytáhnou, pro někoho to budou vzpomínky, pro někoho novinky.

Fotogalerie => Nově jsou všechny fotografie na serveru rajce.cz. Do vyhledávače zadat Mogulfoto a vyjedou všechny fotky, které zde již nefungují.

18.1.
Tento víkend jsme nehráli.

25.1.
Tento víkend jsme nehráli.

zpět

1.2.
Tento víkend jsme nehráli.

8.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Krouně. První letošní akce byla pravá zimní. Z holého polabí jsme dorazili na zasněžené hlinecko, bylo velmi větrno, a i teplota v sále odpovídala únoru, i když teplofuky jely na pné pecky. Návštěva byla taková jako v plesové sezóně. A plesů bylo podle pořadatelů dost. Soubor hrál trochu nachlazeně. Kytarista Míla se vytasil s fungl novou chřipkou, kvůli které skoro celou zábavu proseděl na barové židli, a já mám nudli tak půl týdne. Po zkoušecím lednu jsme vypustili první ochutnávku. Fungl novou věc Pět prstů a na obměnu repertoáru All right, Démon chlast a Holky jak lusk, a další jsou rozpracované. Publikum bylo ucourané a zpočátku plaché, ale když zjistilo, že tepleji již nebude, obsadilo taneční parket, jenž vydržel v tempu až do finále. Po dlouhé době jsme se setkali s výtržnickou vložkou. Aktéři byli tak nevydovádění, že své číslo opakovali několikrát, a po skončení zábavy i v kořalně a zejména na schodech. Pěknou první letošní tancovačku jsme zakončili pět minut po druhé.

Server s fotkama je momentálně v údržbě, tak fotky z Krouny budou až zítra.

15.2.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Jeníkovicích. Desátý tradiční pyžamový ples byl velice vydařený, leč návštěvně poslabší, neb chřipkových omluvenek bylo nemálo. V kapele si chřipku hýčkáme, a tak ji tentokrát měl fronmen Pavel. Naštěstí formát s lidovkovými sériemi mu poskytl úlevy, a tak vydržel. Jednu sérii za něj navíc odzpíval záskokář Zbyněk, který na akci dorazil jedním tahem přes celé Německo. Dechová sekce letos posílila z vlastních řad, na alt saxofon hrál bubeník Venda, jehož za bicícmi alternoval host Vašek Tláskal, a to velmi. Dobře. Tombola byla opět velmi bohatá a pravděpodobnost výhry velmi vysoká. Bohužel práve při tombole se stala ta nehoda, že foták upadl. Až na zem a vysypalo se z něj něco luštěniny, neboli čočky a nějaká kolečka, a dofotil. Skvělý ples jsme zakončili ve dvě.

22.2.
V pátek jsme hráli v Hradci Králové v Music baru Striga. MB Striga je klub prostorů nevelkých, ba dokonce mrňavých a možná nejmenších, kde jsme hráli. Nízký strop stísněný pocit ještě umocňoval a dával tušit, že to s akustikou nebude takové to poslouchatelné. Programově je klub slušně naplněn, každý pátek a sobotu minimálně dvě kapely, zaměření různých a kvality též. Návštěvnost je v průměru padesát až šedesát lidí, což na krajské město není mnoho, ale alespoň někoho zajímá živá muzika. My jsme hráli společně s kapelou ÚSP, se kterou jsme již několik akcí odehráli. Návštěva byla slabší a akustika hrozná. Pro publikum to ještě šlo, ale jako kapela na jevisti jsme nic horšího snad nazažili a dlouho jsme se z toho vzpamatovávali. Zajímavou akci jsme zakončili za deset minut jedna.

V sobotu jsme hráli v Pardubicích. Maškarní ples v Hobé klubu byla zajímavá výzva, ale bohužel se moc neujala. Návštěva byla slabá, masek pomálu, ale výborných, a snad jen ten zvuk byl balzám na uši a částečně neutralizoval páteční výplach. Soubor hrál oděn maškarně a stejně tak jako minulý týden použil dechovou sekci, která na plese nesmí chybět. Na bicí tentokrát vypomáhal, a skvěle, Pepa Šafránek. Pěknou akci jsme zakončili ve dvě a potěšením bylo, že nenásledovala ohlušující diskotéka, ale bylo opravdu ticho. Slabší účast byla částečně způsobena poznámkou pořadatelů, že vstup je pouze v maskách. Na druhé straně maškarní ples je hlavně o recesi a umět si dělat srandu hlavně sám ze sebe. A to už dneska málokdo umí.

Oprava a omluva. Úplně nová pecka se jmenuje Pět strun, nikoli Pět prstů, jak bylo mylně uvedeno v komentáři minulý týden.

zpět

1.3.
Tento víkend jsme nehráli.

8.3.
Tento víkend jsme nehráli.

15.3.
Tento víkend jsme nehráli.

22.3.
Tento víkend jsme nehráli. Kapela požívala sportovní akci s názvem Kapela na lyžích, a to podesáté. Lyžařů se tentokrát mnoho nesešlo, ač sněhové podmínky a počasí byly vynikající, ale poprvé jsme na hory vyrazili s nástroji a nazkoušeli pár nových věcí, které budou k slyšení již příští víkend.

29.3.
V pátek jsme hráli v Hostovicích. V této obci jsme hráli naposledy na podzim 2009. Sympatickou noviku jsme zaznamenali na první pohled: inovované jeviště, které se zvětšilo tak o třetinu. Tentokrát jsme měli hosta, kapelu VPR. Host hrál od půl deváté do půl desáté a přednesl sympatickou punkovou dávku. My jsme pokračovali od desíti. V repertoáru se objevily tři novinky. Historická Co se to stalo, o něco novější Seš moc fajn a zbrusu nová Dráha života. Návštěva byla sympatická, překvapivá pro nás i pořadatele k oboustranné spokojenosti. Na jedničku s hvězdičkou byl i pořadatelský servis. Kromě vynikající obsluhy jsme po dlouhé době zaregistrovali hlídače u jeviště, kteří z jeviště odnášeli tančícími odložená piva, aby pod námi nebyly kaluže. Tuto vymoženost jsme viděli naposledy před dvaceti lety v Úhřeticích.

V sobotu jsme hráli v Rozsochatci. Rozsochatec opět potvrdil jedno z nejlepších míst, kde hrajeme. Návštěva vynikající, pořadatelský servis první kategorie a všichni spokojení. Soubor hrál ve skvělé pohodě a jelikož jsme zde od nového roku nehráli, novinek bylo pro přítomné více, tedy všechny, co jsme od nového roku nazkoušeli. Vynikající byl i zvuk, neb poprvé do Rozsochatce zavítal hlavní zvukař, a vono to fungovalo. Vynikající akci jsme zakončili pět minut po třetí, neb ve dvě se nám posunul čas.

zpět