Každej víkend ... ... 2010 - první čtvrtka



2.1.
MogulStar bez Mogulu aneb Mogul bez MogulStar.
Do nového roku tu máme horkou novinku:

"Zdravíme Moguláky – hodně štěstí do Nového roku protože ho budete potřebovat !!!!! Za pomoci skrytých fotografických přístrojů a nejnovější operativní techniky se podařilo získat pár fotografií, které dokazují, že to Mogul nebude mít v Novém roce vůbec lehké ...... právě vznikl nový konkurenceschopný hudební PROJEKT MOGUL STAR - a budou se dít věci!!!! Můžeme jen prozradit, že na každý post v novém hudebním projektu, včetně zvuku je k dispozici několik alternací, čímž jsou vykryty jakékoliv personální a jiné problémy, kterým doposavad hlavní hudební těleso jen s nadměrným úsilím neustále čelí....a právem se ptáme – jak dlouho může ještě odolávat této přesile ........ J)))????? Foto v příloze....radši to zveřejněte necenzurované na svých stránkách dřív, než to celé praskne! Zdraví MOGUL STAR."

17.1.
Tento víkend jsme zase nehráli. Furt jsme na lyžích. Já jsem byl týden v Krkonoších, kapelník právě odjel do Francie a a zbytek soutěží na běžkách v Klešicích.

24.1.
Tento víkend jsme zase nehráli. Na lyžích už nejsme, je zima.

31.1.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech.Tam, kde jsme vloni přestali, tam jsme letos pokračovali. Snad jsme to ani nemuseli balit a dechaři by si to na plesy půjčili. Rozmary počasí, někdy uváděné jako kalamita, někdy jako zima, nás nezaskočily, avie se rozjela, a jelikož jsme byli u hospody skoro první, bylo i kde zaparkovat. Sál byl slušně vytopen a i když jsme při stěhování dost tepla vyvrzali, ještě dost zbylo na ostatní. Návštěva byla pozvolná, jak se na závěje, sníh a mráz sluší, ale vytrvalá a ve finále velmi slušná. Soubor hrál po měsíční pauze v pohodě a jen tu a tam se vše nevybavilo celé. Frontmen Lukáš měl zase narozeniny a rozhodl se utopit všechny v destilátu jehož měl silnou zásobu. Topili se statečně všichni a zejména oslavence zachránil od úplného utonutí konec zábavy. Dost dobrou tancovačku jsme zakončili ve dvě, kdy už na značně prochladlém sále zbyli jen vytrvalci, ale balení bylo hodně, hodně dlouhé a veselé, že i ostřílení pořadatelé kroutili hlavou.

zpět

7.2.
V pátek jsme hráli v Olešné. Otevírací letošní zábava v Olešné připadla tentokrát na pátek a na Mogul. Návštěva nebyla nijak ohromující, pátečními závějemi a sněhovými bariérami se dotrousilo průměrně návštěvníků, avšak těch správných příznivců, kteří se přišli opravdu bavit. Soubor hrál v pohodě a přilákal první tanečníky hned vzápětí. Pak už se parket jen plnil až do závěrečné druhé hodiny. Možná to bylo také účelné, neb ač teplota na sále se zprvu jevila na Olešnou jako dost dobrá, sál postupně chladl, a tak pohyb na parketě se jevil jako nutnost.

V sobotu jsme hráli v Jeníkovicích. Pátý pyžamový ples se velice vydařil. Účast nad očekávaní, pyžam a nočních košil většina, bohatá tombola, vynikající atmosféra a zábava až do závěrečné kousek po půl třetí. Prostě super.

14.2.
Tento víkend jsme nehráli.

21.2.
Tento víkend jsme nehráli.

28.2.
V pátek jsme hráli v Opočínku. Po dvou víkendech volna a lyžování jsme vyrazili na pokračování podzimní obnovené premiéry v hospodě "U Marcely". Sál byl opět příjemně vytopen, avšak nastala trochu potíž se stěhováním, neb dvorek, za kterého se nosilo na podzim, byl ve stavu močálu, a tak se nosilo delší trasou přes lokál za přispění mnoha pomocníků, zde již sedících. Návštěva byla dost dobrá a s počátkem zábavy bylo již obsazeno k sezení. Soubor hrál v pohodě vzpomínkově a pozorně naslouchal neznámým zvukovým variacím, neb zvukař Václav neměl lyžování dost, uvázl ještě na svahu, a za zvukařským pultem zaskočil bývalý kytarista Míla. Zaskočil skvěle. Cit pro zvuk a tragická akustika sálu nabídly pestrou paletu zvuků a dynamických zvratů, že nám, a všem v sále, hvízdalo v uších ještě o hodinu déle než je obvyklé. Vynikající zábavu s plným parketem až do finále jsme zakončili ve dvě, ovšem balení a stěhování přes pokračující diskotéku ve výčepu bylo dlouhé a vyčerpávající.

v sobotu jsme nehráli.

zpět

7.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Bylanech. Březen, za kamna vlezem, neb bylo jako v lednu, ale v Bylanech aby kamna pohledal. Radiátory vychladly v devět a moc toho nestihly, a i když návštěvníků bylo hojno, aby sál zadýchali a zaprděli, spíše jej neustálým couráním ještě více vychladili. Soubor hrál trošku zmrzle, zejména kytaristka Soňa nenechala nic náhodě a teplými doplňky nešetřila. Zbytek souboru nešetřil doplňky tekutými, neb jsme měli Tomáše, a tak hra místy postrádala brilanci i paměť. Skvělou a hodně taneční zábavu jsme zakončili ve dvě, ale brilanci i paměť postrádalo i balení a stěhování a tak jsme na základnu dorazili skoro jako z hlinecka.

14.3.
V pátek jsme hráli nehráli v Řestokách. Naše minulá akce v této hospůdce byla vcelku solidní a tak jsme přijeli v očekávání, zda bude trend stoupající, či naopak. Byl naopak. V devět hodin byl na sále tři návštěvníci, v deset hodin šest a o půl jedenácté asi jedenáct. Ve třičtvrtě na jedenáct hodil pořadatel do sálu ručník a zábavu ukončil. To, proč na zábavu přišlo jen jedenáct lidí, necháme na posouzení pořadateli a těch, kteří nepřišli. My to potřetí již zkoumat nebudeme a těm, kteří přišli, se omlouváme.

V sobotu jsme hráli v Krouně. Březnovými závějemi jsme bezpečně doklouzali až do Krouny, neb pilotoval spolehlivý frontmen Lukáš s modrým lahváčem v ruce. Účast byla velice příjemná a vzhledem k okolním akcím až překvapivá. Soubor hrál v pohodě a první dvě série koncertně, neb přítomní pili zatím na plachost, kterou ztratili se sérií třetí. S přibývající hladinou destilátů někteří ztratili nejen plachost, ale i úctu k bližnímu svému a venku před hospodou se ve sněhové vánici strhla solidni rvačka, kterou jsme odnesli pouze rozbitým zrcátkem u avie. Děkujeme. Skvělou a dobře se bavící zábavu jsme zakončili ve dvě.

21.3.
V pátek jsme nehráli.

V sobotu jsme hráli v Mrákotíně. Zdejší příjemná hospůdka patří k našim oblíbeným, zejména příjemným prostředím, milou a usměvavou obsluhou, a skalními příznivci. Tentokrát přišli hlavně skalní. Ti ostatní potřebují k seberealizaci pocit přehuštěného sálu a to se tentokrát nekonalo, neb převahu měl oblíbenější sál v nedaleké Krouně. Soubor hrál v pohodě a zejména kytaristka Soňa, jež zahájila první sérii s otevřeným futrálem od kytary na výběr drobných, rozveselila celou kapelu. Stejně jako minulý týden byly první dvě série na poslech a pak už vířily prach první páry nohou. Víření bylo nesilněší ve finále, neb skalní vydrží. Pěknou a komorní tancovačku jsme zakončili těsně po druhé.

28.3.
Tento víkend jsme nehráli. Soubor vyrazil do Krkonoš na šestý díl veselé taškařice s názvem "Kapela na lyžích". Účast byla zdařilá a dokonce jsme i lyžovali.

zpět